Omeleta s kozím sýrem, medvědím česnekem a kerblíkem
Suroviny (1 porce)
- čerstvý kerblík nebo hladkolistá petržel 1 hrst
- medvědí česnek nebo čerstvá pažitka 2 listy
- Vejce 3 ks
- Voda 1 lžíce
- Máslo 1 lžíce
- rozdrobený kozí sýr 15 g
- mořská sůl a čerstvě namletý pepř
- míchaný listový salát k podávání
Postup
1. Kerblík nebo petržel zbavte tvrdších stonků a nasekejte listy nadrobno. Medvědí česnek nakrájejte podle chuti na proužky.
2. Vejce smíchejte s vodou, přidejte kerblík a medvědí česnek a prošlehejte. Jemně osolte a opepřete.
3. Ve velké pánvi rozehřejte při střední teplotě máslo, vlijte vejce s bylinkami a opékejte. Jakmile začne omeleta zlátnout při krajích, pohybem pánve nebo pomocí vařečky přelijte tekutý střed přes opečené okraje. Posypte omeletu sýrem a ještě 1 minutu ji opékejte. Opepřete a podávejte s míchaným salátem.