Jdi na obsah Jdi na menu
 


2. 4. 2020

Omeleta s kozím sýrem, medvědím česnekem a kerblíkem

Suroviny (1 porce)

Postup

1. Kerblík nebo petržel zbavte tvrdších stonků a nasekejte listy nadrobno. Medvědí česnek nakrájejte podle chuti na proužky.

2. Vejce smíchejte s vodou, přidejte kerblík a medvědí česnek a prošlehejte. Jemně osolte a opepřete.

3. Ve velké pánvi rozehřejte při střední teplotě máslo, vlijte vejce s bylinkami a opékejte. Jakmile začne omeleta zlátnout při krajích, pohybem pánve nebo pomocí vařečky přelijte tekutý střed přes opečené okraje. Posypte omeletu sýrem a ještě 1 minutu ji opékejte. Opepřete a podávejte s míchaným salátem. yes

 

2418511_omeleta-s-kozim-syrem-medvedim-cesnekem-kerblikem-_image_620.jpg