Jdi na obsah Jdi na menu
 


30. 3. 2020

Sumeček africký na másle

Žádné pečení nebo dlouhé dušení, stačí jen pár minutek z obou stran rybku prohnat teplem a můžete servírovat!

 

Čerstvé chlazené filety osolte, opepřete a orestujte na másle (GHI) cca 5 min z každé strany. Pánev před tím vytřete rozpůlenou hlavou česneku a pak restujte sumečka.

Česnek nechte běhat po pánvi rozřízlou části dolů, občas ho pošťouchněte k rybě, ať se vůně krásně spojí. Rozhodně rybu nepřipravujte déle, zbytečně se vám tak vysuší.

Nepoužívejte žádné jiné koření, než sůl, pepř. Hlavně nedávejte na sumečka (ani na žádné jiné ryby) kupovanou směs na ryby ze supermarketů, kterou lidé s oblibou nebo leností stále kupují a przní tak přirozenou chuť rybího masa. Maximálně je vhodné použít čerstvé bylinky, citron a v některých receptech i kurkumu.

 

Ryby nikdy neohřívejte, kor když příprava zabere jen pár minut

Jako první si ale začněte připravovat batátové pyré a petrželkové pesto, aby vám rybka nevystydla. Největší urážka pro rybu je ji ohřívat, proto vždy rybu připravujte čerstvou těsně před tím, než ji budete podávat,
pak je nejštastnější a odmění vás dokonalu chutí. Je to chvilka práce, která za to stojí.