Jdi na obsah Jdi na menu
 


30. 3. 2020

Vepřová panenka v medovo-vínové omáčce

INGREDIENCE

 

4 medailonky vepřové panenky na kostičky yes
1/2 červené cibule yes
1 lžička másla + 1 lžička oleje yes
1 lžička celozrnné mouky (nebo např. hrašky apod.) yes
1 velká vařená brambora ve slupce yes

 

 

Příprava – vepřová panenka v medovo-vínové omáčce

 

  • Červenou cibuli nakrájíme na drobno
  • Vepřovou panenku nakrájíme na kostičky
  • Na rozpálenou pánev dáme osolenou a opepřenou vepřovou panenku spolu s červenou cibulí
  • Orestujeme minutku / dvě, přidáme lžičku másla a zaprášíme lžičkou mouky a promícháme
  • Poté zalijeme červeným vínem, přidáme teriaki omáčku, lžičku protlaku nebo kečupu a necháme zredukovat
  • Po chvíli přilijeme cca 100 ml vody a lžičku medu, promícháme a necháme zredukovat na 1/3
  • Omáčka je hotova

 

Příprava přílohy k vepřové panence v medovo-vínové omáčce 

Pokud jste si jako příohu zvolili pečené /grilované brambory, tak stačí předem uvařené brambory ve slupce nakrájet na kolečka, osolit a opepřit a vložit do kontaktního grilu nebo na pánev, pokud nemáte gril.

Pokud máte rádi v receptech víno, rozhodně doporučuji vyzkoušet můj recept na hovězí ragů na víně.

 

fb2d567a-b86e-496e-a7c9-28e5d711e38e-2.jpg