INGREDIENCE |
|
---|---|
4 medailonky vepřové panenky na kostičky | ![]() |
1/2 červené cibule | ![]() |
1 lžička másla + 1 lžička oleje | ![]() |
1 lžička celozrnné mouky (nebo např. hrašky apod.) | ![]() |
1 velká vařená brambora ve slupce | ![]() |
30. 3. 2020
Vepřová panenka v medovo-vínové omáčce
Příprava – vepřová panenka v medovo-vínové omáčce
- Červenou cibuli nakrájíme na drobno
- Vepřovou panenku nakrájíme na kostičky
- Na rozpálenou pánev dáme osolenou a opepřenou vepřovou panenku spolu s červenou cibulí
- Orestujeme minutku / dvě, přidáme lžičku másla a zaprášíme lžičkou mouky a promícháme
- Poté zalijeme červeným vínem, přidáme teriaki omáčku, lžičku protlaku nebo kečupu a necháme zredukovat
- Po chvíli přilijeme cca 100 ml vody a lžičku medu, promícháme a necháme zredukovat na 1/3
- Omáčka je hotova
Příprava přílohy k vepřové panence v medovo-vínové omáčce
Pokud jste si jako příohu zvolili pečené /grilované brambory, tak stačí předem uvařené brambory ve slupce nakrájet na kolečka, osolit a opepřit a vložit do kontaktního grilu nebo na pánev, pokud nemáte gril.
Pokud máte rádi v receptech víno, rozhodně doporučuji vyzkoušet můj recept na hovězí ragů na víně.